Hoe je website design te verbeteren

Hoe je website design te verbeteren met deze 6 stappen

Het design van je website is erg belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid en de aantrekkelijkheid ervan. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt volgen om het design van je website te verbeteren.

Hoe je website design te verbeteren?

 1. Zorg ervoor dat je website een duidelijke structuur heeft. Gebruik koppen en tussenkoppen om de tekst te organiseren en maak gebruik van lijsten en bulletpoints om belangrijke informatie op te nemen.

 2. Gebruik consistentie in het design van je website. Zorg ervoor dat de opmaak, kleuren en lettertypen op alle pagina’s van je website hetzelfde zijn. Dit zorgt ervoor dat je website er professioneel uitziet en dat gebruikers zich gemakkelijk kunnen oriënteren op je site.

 3. Maak gebruik van visuele hiërarchie om de belangrijkste elementen op je website op te vallen. Gebruik bijvoorbeeld grotere lettertypen of fellere kleuren voor koppen en belangrijke links. Dit helpt gebruikers om snel te begrijpen wat de belangrijkste informatie op je website is.

 4. Zorg ervoor dat je website goed leesbaar is door voldoende contrast te gebruiken tussen de achtergrondkleur en de tekstkleur. Zorg er ook voor dat de lettergrootte groot genoeg is zodat gebruikers de tekst gemakkelijk kunnen lezen.

 5. Gebruik afbeeldingen en andere visuele elementen om je website aantrekkelijker te maken. Afbeeldingen kunnen het verhaal achter je product of dienst vertellen en helpen om gebruikers geïnteresseerd te houden in je website.

 6. Test je website regelmatig en vraag om feedback van gebruikers. Zo kun je erachter komen wat er goed en minder goed werkt aan het design van je website en kun je gerichte verbeteringen doorvoeren.

Samenvatting:

 • Zorg ervoor dat je website een duidelijke structuur heeft.
 • Gebruik consistentie in het design van je website.
 • Maak gebruik van visuele hiërarchie om belangrijke elementen op te laten vallen.
 • Zorg ervoor dat je website goed leesbaar is.
 • Gebruik afbeeldingen en andere visuele elementen om je website aantrekkelijker te maken.
 • Test je website regelmatig en vraag om feedback van gebruikers.

Contact opnemen

Als jij op zoek bent naar een professioneel web design bureau dat je kan helpen met het ontwerpen en bouwen van jouw website, en daarnaast ook met online adverteren en SEO, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies en offerte. Wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw online doelen.

Kennismaken?

Dit is ook interessant

Prospactive-logo f4f4f4

Harderwijkerweg 141
3852AB
Ermelo

Home

Contact

Over ons