Website optimalisatie

Autobedrijf van Gorkum

Jessy van den Berg

Eigenaar prospactive

Inleiding

Hey! We hebben je homepage eens goed onder de loep genomen en gekeken hoe we deze kunnen optimaliseren.

Een goed-geoptimaliseerde website levert meer leads en klanten op, dus laten we kijken hoe we daarvoor kunnen zorgen. Als je naar beneden scrollt, zie je een conversiechecklist van je homepage en hebben we twee elementen visueel geoptimaliseerd om je een idee te geven van hoe een mogelijke verbetering eruit kan komen te zien.

Verder laat ik een aantal projecten zien waaraan we hebben gewerkt, ons websiteproces en geef ik de mogelijkheid om een kennismaking in te plannen.

Coversie checklist

We hebben de belangrijkste conversie punten op je homepagina doorgenomen. Onderstaand zie je welke punten goed zijn en welke nog verbetering nodig hebben.

Goed

Verbetering nodig

Optimalisatie 1

We hebben een huidig element op je website opnieuw ontworpen zodat deze visueel geoptimaliseerd is voor een betere conversie.

Voor

Na

Optimalisatie 2

We hebben nog een huidig element op je website opnieuw ontworpen zodat deze visueel geoptimaliseerd is voor een betere conversie.

Voor

Na

Een greep uit onze projecten

Prospactive maakt websites die er goed uitzien en ook goed converteren. Een website moet je kunnen inzetten als verkooptool. Hieronder staan drie projecten die we succesvol hebben afgerond.

Ermelo Ondersteboven

Online ticket verkoop
Woocommerce

Bij Ermelo Ondersteboven kun je gemakkelijk online tickets bestellen voor de dikste events in Ermelo. Tickets besteld? Je ontvangt deze direct in je mailbox. Zo ben je verzekerd van een plekje bij de dikste evenementen van Ermelo.

NextSense

B2B software
WordPress

NextSende biedt softwareproducten die processen makkelijker maken. Softwareproducten van NextSense zorgen voor een geoptimaliseerde bedrijfsvoering. NextSense is de oplossing voor een verbeterslag in jouw bedrijfsvoering. Onze producten zijn verkrijgbaar in abonnementsvorm, 24/7 benaderbaar en via elke webbrowser, tablet en smartphone.

Verhoef

Kippen poelier
Woocommerce

In 1974 ging Philip Verhoef Sr. Voor het eerst venten met een mandje kip onder zijn arm. Hij deed dit in Hilversum en Lelystad.

Al snel werden er enkele markten aangeschreven waarop wij heden ten dage nog steeds staan.

Ons assortiment is inmiddels zeer uitgebreid, kom bij ons langs voor de lekkerste dagverse kipspecialiteiten!

Ons website proces

1. Online ontdekkingsconsult en kennismakingsgesprek

We brengen de grootte van het project in kaart, onderzoeken problemen en brainstormen over benodigde oplossingen.

2. Project voorstel

We maken een passend voorstel voor een mogelijke opdracht waarin de prijzen per onderdeel worden vernoemd. Er kan online akkoord worden gegeven.

3. Voorstel online goedkeuren

Onderaan het voorstel dat je hebt ontvangen, vind je een formulier. Door dit in te vullen en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden, ga je akkoord met de opdracht.

4. Aanbetaling van 50%

Voordat we verder gaan met de werkzaamheden, dient er een aanbetaling van 50% te worden voldaan. Je zult binnen 24 uur een factuur hiervoor ontvangen.

5. Verdiepende sessie met de klant

Tijdens een online meeting gaan we dieper in op de doelen van de website, maken we een sitemap en bekijken we samen een aantal websites om inspiratie op te doen.

6. Inhoud opvragen

Beschikbaar materiaal wordt bij de klant opgevraagd. Hieronder valt alles wat kan helpen bij de realisatie van de nieuwe website. Hiervoor is er een gezamenlijke Google Drive map aangemaakt. De link wordt per mail verzonden.

7. Een ontwerper krijgt de taak om een concept ontwerp te maken van de homepagina

De ontwerper gaat met de input aan de slag om een ontwerp te maken voor de homepagina. Het ontwerp van deze pagina zal dienen als leidraad voor de rest van het ontwerp.

8. De klant krijgt twee revisieronden om feedback te geven op het ontwerp

Het ontwerp van de homepagina wordt aangeleverd en de klant wordt gevraagd om hier concrete feedback op te geven. In totaal heeft de klant twee revisieronden. Bij extra revisieronden wordt er een uurtarief van 95 euro gehanteerd.

9. De ontwerper ontwerpt de rest van de pagina's op de website.

De resterende pagina's voor de nieuwe website worden ontworpen op basis van de ontworpen homepagina.

10. De klant krijgt twee revisieronden om feedback te geven op het ontwerp van de website.

Het ontwerp van de website wordt aangeleverd en de klant wordt gevraagd om hier concrete feedback op te geven. In totaal heeft de klant twee revisieronden. Bij extra revisieronden wordt er een uurtarief van 95 euro gehanteerd.

11. Om verder te gaan met de realisatie van de website is het nodig dat het tweede betalingsbedrag van 25% betaald wordt.

Voordat we verder gaan met de werkzaamheden, dient de tweede betaling van 25% te worden voldaan.

12. Een ontwikkelaar krijgt het project en start de website op onze server. De ontwikkelaar bouwt vervolgens de website.

De ontwikkelaar gaat aan de slag om het goedgekeurde ontwerp om te zetten in een goedwerkende website.

13. De ontwerper geeft feedback aan de ontwikkelaar.

De ontwerper controleert of de ontwikkelaar het ontwerp precies volgens het ontwerp heeft gebouwd.

14. De klant krijgt een eerste blik op de ontwikkelaars link en we vragen om wijzigingen.

Door middel van een feedbacktool geeft de klant feedback op de website. Grote wijzigingen, zoals het toevoegen van secties en elementen, worden uitgevoerd tegen een uurtarief van 95 euro.

15. Interne veranderingen worden doorgevoerd.

Een tweede teamlid beoordeelt de wijzigingen intern en stuurt de link opnieuw naar de klant.

16. De klant geeft een tweede en laatste set wijzigingen op en wij maken deze wijzigingen.

We voeren de laatste punten uit op de website. Bij eventuele extra revisieronden wordt een uurtarief van 95 euro gehanteerd.

17. Het testen van de website.

We testen de website op verschillende browsers, apparaten, schermformaten, contactformulieren, navigatie-items, hyperlinks, sociale media en anchor teksten.

19. De klant betaalt het resterende bedrag van 25%.

De laatste betaling van 25% moet betaald worden om het project te kunnen voltooien en om de website live te zetten.

20. De website wordt live gezet op de hosting.

De laatste betaling van 25% moet betaald worden om het project te kunnen voltooien en om de website live te zetten.

21. Toegang tot de website word gedeeld

Er wordt een e-mail verzonden met de inloggegevens en wachtwoorden naar de klant.

Jessy van den Berg

Eigenaar prospactive

Zullen we een korte kennismaking plannen?

Prospactive maakt op maat gemaakte websites die geoptimaliseerd zijn voor conversies. Benieuwd hoe wij een verbeterde website voor jou kunnen realiseren? Plan dan direct een ontdekkingsconsult in mijn agenda.