meer conversies op je website

Meer conversies op je website met deze 5 tips

Als ondernemer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website zo effectief mogelijk is in het genereren van conversies. Dit betekent dat bezoekers die jouw website bezoeken gemakkelijk tot actie overgaan, zoals het achterlaten van hun contactgegevens of het aanschaffen van een product. Om jou te helpen om meer conversies te genereren, delen we graag 5 tips met je:

Zorg voor een duidelijke call-to-action

Een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat bezoekers tot actie overgaan, is door een duidelijke call-to-action toe te voegen op je website. Dit kan bijvoorbeeld een knop zijn met daarop de tekst “Aanmelden voor onze nieuwsbrief” of “Bestel nu”. Zorg ervoor dat de call-to-action op een prominente plek staat en dat deze aanspreekt tot de behoefte van de bezoeker.

Maak gebruik van social proof

Social proof is een belangrijk middel om te laten zien dat anderen jouw product of dienst ook waarderen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van getuigenissen van tevreden klanten of door het laten zien van het aantal aanmeldingen voor je nieuwsbrief. Zo laten bezoekers zien dat ze niet de enigen zijn die jouw product of dienst waarderen.

Zorg voor een snelle en gemakkelijke check-out proces

Als bezoekers besluiten om tot actie over te gaan, is het belangrijk dat het check-out proces zo snel en gemakkelijk mogelijk verloopt. Zorg ervoor dat je check-out proces zo kort mogelijk is en maak gebruik van opties zoals automatisch invullen van gegevens of het aanbieden van verschillende betaalmogelijkheden. Zo voorkom je dat bezoekers afhaken voordat ze hun aankoop hebben afgerond.

Zorg voor een mobiele vriendelijke website

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om te surfen op het internet. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te gebruiken is op een mobiel apparaat, zodat je ook mobiele bezoekers kunt converteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van responsive design, waarbij je website zich aanpast aan het formaat van het scherm waarop deze wordt bekeken.

Gebruik gerichte aanbiedingen en kortingen

Een andere manier om bezoekers tot actie te laten overgaan, is door het aanbieden van gerichte aanbiedingen en kortingen. Dit kan bijvoorbeeld door het sturen van een e-mail met een exclusieve kortingscode naar bezoekers die al eerder interesse hebben getoond in jouw product of dienst. Zo creëer je een gevoel van urgentie en exclusiviteit, wat kan leiden tot een hogere conversie. Ook het aanbieden van tijdelijke aanbiedingen of een korting voor de eerste aankoop kan bezoekers over de streep trekken.

Samenvatting

In dit blogbericht hebben we 5 tips gedeeld om meer conversies te genereren op je website. Door een duidelijke call-to-action toe te voegen, gebruik te maken van social proof, een snel en gemakkelijk check-out proces te bieden, je website mobielvriendelijk te maken en gerichte aanbiedingen en kortingen aan te bieden, kun je ervoor zorgen dat bezoekers gemakkelijker tot actie overgaan. Probeer deze tips uit en zie hoe je conversies op je website kunt verhogen.

Contact opnemen

Als jij op zoek bent naar een professioneel web design bureau dat je kan helpen met het ontwerpen en bouwen van jouw website, en daarnaast ook met online adverteren en SEO, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies en offerte. Wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw online doelen.

Kennismaken?

Dit is ook interessant

Prospactive-logo f4f4f4

Harderwijkerweg 141
3852AB
Ermelo

Home

Contact

Over ons